keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Ohjeita painonhallintaan

• lopeta makeiden makujen kuten suklaan, leivosten, pullien, kakkujen, pikkuleipien, makeiden jugurttien ja juomien, hillojen ja karamellien syönti.

• lopeta kuumennettujen eläinrasvojen, kovien juustojen, kerman, jäätelön, makkaroiden, hampurilaisten ja öljyssä keitettyjen ruokien syönti.

• vältä einesruokia.

• vältä pöytäsuolaa, soijakastiketta, perunalastuja, savustettuja/suolattuja kaloja, paahdettuja pähkinöitä.

• vältä liikaa alkoholia.

• lisää vihannesten, tuoreiden hedelmien, itujen, oraiden, marjojen ja yrttien määrää päivittäisessä ruokavaliossasi.

• lisää itsellesi sopivaa liikuntaa sisä- ja ulkotiloissa.

• lisää Tuli-elementin makujen määrää eli karvaita makuja. Tuli-elementti on Pernan Äiti ja karvaat maut vahvistavat Pernaa, auttavat sen toimintaa ja lisäävät "ruuansulatustulia". Karvaita makuja ovat mm. ajuruoho, basilika, kahvi, kamomilla, kapris.

• vältä liikaa happamia makuja. Hapan on Puu-elementin maku ja Puu-elementti kontrolloi Maa-elementtiä. Liiallinen kontrollointi häiritsee Pernan ruuansulatustehtävää.

• älä juo aterian yhteydessä, ja pureskele ruoka hyvin. Tällöin liiallinen sisäinen kosteus tietyiltä osin sitoutuu ruokaan.

• juo lasillinen greippimehua tuntia ennen ateriaa, se edistää ruuansulatusta.

• tee keitos kuivatusta inkivääristä ja appelsiininkuorista. Lisää tarvittaessa hieman hunajaa tai tummaa sokeria. Juo teetä pitkin päivää.

• hiero San Jiao-meridiaania alhaalta ylöspäin.

• hakeudu akupunktiohoitoon. Akupunktiolla, moxibustiolla, korva-akupunktiolla ja kuivakuppauksella poistetaan tehokkaasti Liman ja Kosteuden stagnaatiota, elvytetään aineenvaihduntaa ja alennetaan painoa.

Ravintoterapiasivun on koonnut kiinalaisen lääketieteen terapeutti, naturopaatti Pirkko Hiilamo.

Ei kommentteja: