maanantai 18. huhtikuuta 2011

6. minun päiväni

parhaat päivät alkaa aikaisin aamulla. aikasin on niin hyvä herätä, edellyttäen ehdottomasti että yöunet on olleet tarpeeks pitkät, eli aikasin nukkumaan! tykkään mennä aina ennen kello 23 nukkumaan. silloin voin herätä aikaisin! silloin päivä on pitempi! ehtii enemmän. parasta on mennä heti lenkille. kun herää aikasin, syö muutaman hedelmän, hengittelee raikasta ilmaa ja ojentelee jäseniä.. reipas lenkki aamusta tekee päivästä pidemmän, se tekee tehokkaammaksi ja pirteämmäksi. :))

viime lukukausi oli oivallinen aamulenkkeilylle, nyt on aamuluennot joten aamulenkit on vaihtunu aamusalitreeniin. juoksemaan sitten päivällä. ihan hyvin toimii tämäkin. viikonloppuisin sitten aamulenkkiä.

tämä päivä alko salitreenillä. on niin paljon mukavampi treenata kun sali ei ole vielä täpösen täynnä, voi tehdä kiertoharjottelua ilman että joku seisoo jonottamassa vieressä. herätys noin 7.50, aamupala, hedelmiä siis, ja salille reipasta kävelyä n. 20min. salitreeni vie noin 1,5h ja ehtii venytelläkin ja syyä palautus-omenan. sitten freshing-up ja luennolle jotka alkaa joka päivä, paitsi ke, 10.30. tänään oli sociologia del género, eli sukupuolen sosiologiaa. luento oli peruskauraa mutta parasta oli kun proffa anto lisää erivapauksia erasmuslaisille. harva sitä tekee, ja se on hyvä, mutta tämä tapaus oli aika haastava, joten saatiin helpotusta suorittamiseen. oli vain yks luento tänään joten pääsin jo klo 12. sitten kotiin! nälkä!

maanantaisin on aina semmoset markkinat tässä kulman takana, pikkukadut on täynä jos minkälaista tavaraa ja vaatetta, kävin tänään ku tiesin sielä olevan yhen kojun josta olen laskuvarjohousuja meinanu ostaa, ja tänään sitten päätin ne viimein hakea. löysin ihanat sähkönsiniset, vähän pienemmät kun minun ensimmäiset (heh jotka toimii hyvin piknik-alustanakin, on ne niin suuret:)). 12e, ei paha. SITTEN tekemään kunnon palautusjuoma, pinaattismoothie, eli banaania ja paljon pinaattia ja vähän itujen jämiä, taisin pistää kiivinki sekaan, oli turhan ruohoista tänään :D mutta niin kauniin väristä!

tänään juoksupäivä. olen vähentäny jokapäiväsistä lenkeistä joka toiseen päivään. tuntuu aika hyvältä. on aikaa palautua ja kehittyä. salitreeni sitten joka toiseen päivää niin on aika hyvin. tuntuu hyvältä eikä nappia kiristä. olen taas ilmojen lämmetessä alkanu juosta nuilla minun vibram fivefingerseillä, eli.. "paljasjalkakengillä". ja huhuh mikä vauhti! niilä pääsee ihan eri taajuuksiin, niillä tekee ihan eri aikoja. en tiä mikä siinä on, mutta niillä tulee aina pingottua niin paljon lujempaa. se on paljon hauskempaaki! enää ei edes pohkeet huuda niinkuin sillo ko niillä alotin. kehitystä! semmonen reilun 1,5h lenkki tulee vedettyä aina, millon lujempaa ja millon hiljempaa. lähiaikoina tosin tosi lujaa :D en ole ihan varma tuosta pituudesta mutta sanoisin että se on jotain 9-12km. ja lenkin teen siis tuolla ihanassa kaupukia halkovassa puistossa, joka on entinen joki. se on kaupungin keuhkot. ja pehmeällä alustalla, maalla, on tilaa juosta! ei tarvi pinkoa asfaltilla onneksi. huh se olis väärin.

lenkiltä kotiin, suihkuun. ja vähän surffailua. oli nimittäin semmoset vaalit nyt suomessa että en pitäny mölyjä mahassa, niinku ei moni muukaan. lueskellu tässä jos jonkinmoista artikkelia ja uutisia eri maista. aikamoista. en halua enää puhua siitä oikeastaan.

sitten ruokaa! tänään oli lautasella eilinen raakaraaste, kesäkurpitsaa, porkkanaa, paprikaa omenaviinietikalla, avomaakurkku ja vähän freesasin tofua sipulin ja valkosipulin kans protskuksi. nammmm.

nyt pitäis venytellä etten ole ihan tönkkönä ko päivän treenit ei nimittäin ole vielä ohi :D tänään on vielä jooga, 1,5h. mitä luulette, oisko 4,5h päivässä nokko liikuntaa? :D nojoo, sillon tällön sattuu juoksupäivä ja salipäivä ja jooga samalle päivälle. mikäs siinä jos energiaa riittää eikö? :P

...

keskeytys. äiskä ja ronja soitti. ja ronja antaa "suukkoja puhelimesta" ja "halaan puhelimesta"! <3 minun rakas... se niin tykkää olla mumman luona. aina "eihän tarvitse vielä lähteä" "en halua vielä lähteä". parasta! mikä onni että ronjalla on tuomonen paikka. aina. <3

...

ja minun päivä jatkuu. jooga alkaa 21 ja loppuu 22.30, samassa paikkaa ku sali, eli yliopiston urheilusiivessä. noin 20min kävelyn päässä.

mukava päivä. aika liikuntapainotteinen ja epäsosiaalinen mutta mukava! huomenna enemmän sosialisointia :P

huh, mikä ikävä nyt kotiin ku siellä ronja kilkatti, isäntä paisteli siikaa ja.. äitikin on siellä :P voih!

-saana

1 kommentti:

Sinna kirjoitti...

Mie olen niin katheellinen tuosta juoksumaisemasta ja siitä, ettei tarvi juosta asvaltilla. Kuinka surkeaa, että täälä Joutsenossa ei oikeasti ole mithään hiekkateitä ilman että sinne pitäis erikseen autolla ajella juoksehmaan.. Ja sitä nyt ei toelakhaan voi tehä!