sunnuntai 15. toukokuuta 2011

raakaruoka.

oi miksi sinut löydettyäni joskus hylkäsin!

olet niin "versatile"... monimuotoinen? ja teet olostani niin ihanan!

tänään lautasella PASTAA JA JAUHELIHAKASTIKETTA JA LEIPÄÄ.

eli.


Kräkkerit! eka satsi ja SUCCESS! raakakräkkerit on loistava leivänkorvike. ekassa satsissa idätettyä tattaria ja aktivoituja/liotettuja siemeniä ja suolaa. blenderillä massaksi, levitetään leivinpaperille ja uuniin alle noin 45asteeseen kuivaamaan, ei siis paisteta, jottei siemenien rasvat pilaannu eikä ravintoarvot kärsi! ja tuo kuivattaminen kestää kooooko päivän, tai jopa vuorokauden. mutta nam! eikä mistää vatsakivuista tietoakaan, idätetty vilja sulaa niin paljon paremmin. toisin ku normaalit... puhdistetut.. prosessoidut ällöviljat. :P

sitten...

PASTAA! eli tämä on kesäkurpitsapasta. mmmm! siivutellaan kuorimaveitsellä kesäkurpitsa pastaksi, heitetään mausteita, viinietikkaa ja sitruunanmehua ja puristellaan marinadi ja annetaan tekeytyä hetki. voi kuin hyvää! ja edelleen kaikki normipastan haitat voipi unohtaa. olo on energinen ja vatsa ei pömpötä eikä oo kippee!

no.. jauhelihakastike oli sitten soijarouhekastike, sitä oli minimaalisesti ku piti päästä pussin lopusta eroon. ja jää kyllä soija muutenki nyt paitsioon. nyt alko ainaki 80% raakailu! :) jeeiij!

ja laitanpa vielä tähän fiiliksiä eiliseltä.. :P

Playa Cabanyal.

täydellinen sää eilen. kävin uimassakin ekaa kertaa tälle vuodelle! hiekkaa on kyllä joka paikassa nyt... mutta se on pientä se! :) <3

huh, tänään jännä päivä! suomi - ruotsi mm-finaali! oon niin täpinöissä! vuhuuu!!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Vinkki kesäkurpitsapastan tekemisheen (suohraan oikealta kokki-ihmiseltä): viipaloihaan pitkittäissuunnassa halkastu kurpitsa vain kuohreen asti veittelä, sitten juustohöylälä siittä päältä, niin saapii tosi ohkasia lonkeroita.

Tuo vilja-siemen-leipähässäkkä kuulsoti mielenkiintoselta.