sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Ruoka on kaiken perusta. Se on viimeinen asia mistä pitäisi säästää. Ruokakulttuuria pitäisi opettaa sekä kouluissa että kodeissa. Raaka-aineita pitäisi arvostaa ja ennen kaikkea ne pitäisi tuntea. Niitä pitäisi myös käyttää. Prosessoidut valmisruoat ja pikaruoat pitäisi nopeasti jättää historiaan. Laadukas ja tuore ruoka on perusta jolle terveys rakennetaan. Terveellinen ruokavalio ei ole sitä, että maito ja jogurtit ovat rasvattomia ja voin tilalla tarjotaan Keijua.

Terveellisinä itseään mainostavat valmisruokatuotteet ovat melkein poikkeuksetta prosessoitua roskaa täynnä lisäaineita ja lisättyä sokeria. Jos joku tuote mainostaa itseään "rasvattomana" niin jätä se hyllyyn. Luonnollinen ruoka kunniaan. Opetelkaa kokkaamaan ja arvostakaa laadukkaita raaka-aineita, jos jo osaatte niin opettakaa muita. Monet lapset eivät enää edes tunnista raaka-aineita, vihanneksia ja kasviksia. Ei ihme, että kokkaaminen ei kiinnosta, eikä raaka-aineita arvosteta jos ruokavalio muodostuu pizzoista, hampurilaisista ja kalapuikoista.

Elämme tuhansien "laihdustuotteiden", dieettien ja kalorinlaskennan maailmassa. Huono ruokavalio aiheuttaa suuren osan terveysongelmistamme. Oireita korjaamme lääkkeillä ja yritämme laihtua ihmekeinojen avulla. Ratkaisu ei löydy lisäaineilla kyllästetyistä kevyttuotteista, ei rasvattomista jogurteista, ei pillereistä, ei lääkkeistä. Ratkaisu löytyy oikeasta ruoasta. Oikea ruoka on tuoretta, oikeassa ruoassa on myös rasvaa.


http://www.urbaanioranki.com/

Ei kommentteja: