keskiviikko 10. helmikuuta 2010

random thoughts...

jooga on mahtavaa. opin seisomaan päälläni. se on mahtavaa.

elävä ravinto on mahtavaa.

vihaan ruoanjälkeistä huonoa oloa. mikä mulla nyt on. ihan pienen pienikin annos soijarouhetta pilasi illan. voin pahoin.

täytyy pitäytyä raakaravinnossa. olen silloin parhaimmillani. voimakkaimmillani. ja raakasuklaan syöntiä on rajotettava. se ei sovi mulle ko harvoin ja pienissä määrissä.

tuli muuten hyvää ku pistin vähän sitruunamehua muuten perus-suklaareseptiin.

nyt tekee mieli vettä vettä vettä vettä. ja kunnon detoxsmoothie... huomenna olen tarkempi ravinnon suhteen. haluan poies tästä tukkosesta olotilasta. tämänki aiheutti iha pieni määrä vääränlaista ravintoa. se on pienestä kiinni.

miten saiski sosiaaliset tilanteet helpommiks. miten kaikki sosiaalinen kanssakäyminen pyöriikin ravinnon ja juoman ympärillä ku pysähtyy miettimään. se on kovin pitkälti seurustelua ruoan ja juoman kans. opiskeluyhteisössä näiden aineiden laatu on vielä kaiken lisäksi tosi kehnoa. ollapa siinä aina naama rytyssä että "emmie". kannapa sinä luomuporkkanoita illanviettoon ku tiijät että tarjolla on pakastepatonkia ja kaljaa. ja selosta joka kerta mikset juo.

raskasta.

miksi ruoka ja juoma liittyy aina kaikkeen illanviettoon. miksi laatu on niin kehnoa. miksi kulutustottumukset on menny tämmösiks.. miksi kaikki minkä enemmistö määrittää "hyväksi" ja "herkuiksi" on niin kauheata roskaa. miksi joka tuutti on täynnä tätä roskaa. miksi tämä roska on niin halpaa. eihän tästä hyödy kukaan.. okei. firmat joo. valtioki vois vähän miettiä miks terveyspalveluja tarvittaan niin paljon, miksi ihmiset jääpi sairaseläkkeele. miks ihmiset ylipäätänsä voi niin huonosti. miksi on niin paljon pahoivointia -> rikollisuutta -> kärsimystä ja epäluonnolllisia kuolemia ja ympäristön kuolemaa!

kaikki tämä koska elämän alkulähde, elämän eliksiiri, on nykyään toisarvonen juttu. se on jotain mitä napataan kiireessä jotta voidaan jatkaa muita tärkeämpiä juttuja. miksi ihmeessä ihminen säästää ruoasta? siis sehän on aivan kauheaa. silloin ihminen säästää hyvinvoinnistaan ja terveydestään joista tulee myöhemmin maksamaaan PALJON kovemman hinnan. (mielen-)terveyspalvelujen suuret laskut, pahoinvoiva sosiaalinen ympäristö, huono ilmanlaatu...

herätyyyys.

ruoka ylläpitää elämää. hyvä, laadukas ruoka --> hyvä elämä ? kaikki haluaa olla onnellisia? siis.. 1 + 1 = ? hyvä ruoka, hyvä mieli, terve ruumis, hyvä mieli - > onnellisuus? -> hyvinvoiva ympäristö? miettikääpä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Mieki ossaan seisoa päälläni, siis periaatteessa :-). En kyllä uskala ees kokkeila enhään nykyhään.

Piäthän sie piika hyä huolen, että sie saat proteiinia tarpheeksi, jos soijarouhe kerta tökkii? Ja niitä välttämättömiä rasvahappoja?