maanantai 23. maaliskuuta 2009

nouskaa ja nostakaa.

on paljon asioita, joita ei tarvi tietää. on paljon asioita, joita ei halua tietää. on paljon asioita, joita ilman on parempi.

tieto lisää valtaa.
tieto lisää tuskaa.
tieto painaa sen kantajaa.
tieto aukasee kantajalleen ovia ja myös sulkee niitä.

jotku asiat ei unohu koskaan. ihminen ei voi yrittää unohtaa. sen häätyy olla tiedostamatonta. tietyt asiat vain jää mieleen ku filminauha. mielen kapasiteetti on onneks laaja, ja asiat voi saada himmenemään ja ne voi lipua jopa tiedostomattomaan. vähintään pois tietosuuesta.

sanonpa vaan että kaikki vaikuttaa kaikkeen. kannattaa siis harkita. olemassaolollas jo vaikutat muitten ihmisten elämää. ja ku miettii, jokasella on vain yks elämä. mieti. vain yks, ja sie voit mahollisesti vaikuttaa siihe tosi suuresti. se on iso vastuu. se on jopa pelottavaa. ei kai kukaan halua kontolleen sellasta, että ois pilannu jonku elämän. tai tehny siitä huonomman. ei kai kukaan. tämän kaiken luulis tekevän ihmiset varovaisemmiks. unohtaan ittensä ja muistamaan enemmän muita. ihmine on kuite sosiaaline eläin. mutta emmie tiä. ei kai kaikki ajattele, että ne voi saada aikaan toisessa ihmisessä jotaki. jopa myllerrystä. joku voi saaha aikaa sen, että toinen ajattelee loppuelämänsä eritavalla. miettikää mikä valta jollaki ihmisellä on tällön ollu toiseen! tai joku voi aiheuttaa, ettei ihminen kykene enää johonki. on menettäny kokonaan jotain jonku takia eikä pääse enää eteenpäin. miettikää mikä valta jollaki on ollu. toisaalta ku vielä miettii että vaikuttavaa, mikä uskallus jollaki on, siis olla niin suuri vaikuttava tekijä jonku elämässä että menee jopa muuttamaan sitä. siis vaatiihan se uskallusta muuttaa jonku elämän suuntaa!

pitäs miettiä siis enemmän. ku tehtyjä juttuja ei sitte ennää saakkaan tekemättömiks.

Ei kommentteja: