sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Las Fallas 2011huhhuh. se on ohi ny sitte. Las Fallas meinaan... oli kyllä hurjat feriat. pitkä viikko.. pitkä ja melunen!

lapset heitelly pikku pommeja koko viikon, aikuset vähän isompia, comunitat de valencia VIELÄ vähän ISOMPIA, "katu-discot" koko viikon jatkuvat ilotulitukset ja niin paljon ihmisiä, meinaan PALJON, niin paljon että en ole ikinä ollu semmosessa tungoksessa ku nyt, en ole ikinä ennen nähny metroon mahtuvan niin paljoa matkustajia, en ole nähny ihmisten ennen toimivan tämmösessä tungoksessa, mutta nyt olen nähny ja kokenu tämän kaiken. se loppu eilen; nukuin ku pieni vauva enkä heränny pommitukseen aamulla. VAU. <3

melua, melua, melua, jatkuvaa sellasta! ihmiset oli kaduilla koko viikon, alkoholi on virrannu ja ihmiset on eläny churroilla ja buñueloksilla.

olihan se kokemus. aika hienoja ilotulituksia... eniten kyllä kiinnosti nämä teokset, ninot, fallat.eilen kaikki "huipentu" "La Crema":an! mikä tarkotti sitä tietenki että kaikki mihin oli panostettu edellisenä vuotena, eli fallasten rakentaminen ja niihin rahojen keräämine, niin POLTETAAN. ihanko rahaa ei olis poltettu joka iltasten, ai niin, ja päivittäisten "La Mascleta":n (sound fireworks), ilotulitteiden JA VALAISTUSTEN muodossa.mutta se... La Crema.era algo.. algo muy muy impresionante. y contaminada. :( se kuumuus, se savu, se... hengittämisen vaikeus ja sen myrkyllisyys! huhh!koin sen ja olen tyytyväinen. Las Fallas on Valencian juhla, jota paikalliset joko rakastaa tai vihaa. suuri osa paikallisista pakenee kaupungista sitä melua ja tungosta, ja ne paikalliset jotka jää, on ihan "liekeissä" tästä juhlasta. se on vuoden kohokohta, siihen kerätään rahaa ja sitä juhlitaan KOKO VIIKKO ja siitä puhutaan koko vuosi.

ite rauhaa ja hiljaisuutta rakastavana kärsin tuosta melusta kyllä kovasti. ne pommitukset oli pahinta... pikkusia -heittely-ruuti-pommeja rätisi joka puolela ja aina joskus heitti semmosen korvan juureen ja se ei jaksanu naurattaa.. ilotulitukset oli kyllä nättejä mutta en vain näe niitä kaiken sen rahan arvosena. enkä käsitä että kaikki fallat poltetaan! mutta.. en kommentoi siitä enempää. olihan se juhla!

nyt pitäs päästä takasin normaaliin rytmiin ja alkaa taas opiskella. viikon loma tuli kyllä tarpeeseen! oma biologinen kello vaati "hiihtolomaa" :D sain sen. nyt jatkuu ahertaminen! :)

ai niin.. ukki oli ollu sairaalassa eikä mulle kertonu kukaan mitään. vaikeitakin päiviä on siis mahtunu tälle viikolle. puhuttiin äsken ukin kans melkein tunti ja ihan reippaalta vaikutti jo. ikävä painaa... ronjaki oli ollu kitarisaleikkauksessa, parantumaan päin. tämmösten uutisten keskellä on vaikeaa olla näin kaukana ja kädettömänä. mutta... onneks on yhteys.

metta.

-saana

Ei kommentteja: