tiistai 26. tammikuuta 2010

miksi söisin lihaa?

kun kerran;

-lihavalmisteet ovat meillä pääosin heikkolaatuisia (niitä jatketaan ties millä jauhoilla ja vedellä, makua parannellaa ties millä natriumglutamaateilla ja niin edelleen)

-lihatuotanto on TODELLA epäeettistä PÄÄOSIN (mistä löydät luomulihaa Suomessa? et ainakaan kaupoista..)
-lihatuotanto on myös TODELLA haitallista ympäristölle

-tehotuotettu liha sisältää ihmisen elimistölle hyvin haitallisia aineita;

1. tehotuotantoeläinten ravintoon on lisätty lihasten kasvua edistäviä hormoneja, jotka ovat ikäviä niin eläimelle kuin sitten lihan siirryttyä pihvin muodossa ihmiskehoon

2. eläimen liha sisältää rasvoja ja proteiineja, joita ihmiskeho EI pysty hyödyntämään terveyden kannalta tehokkaasti (rasvat ovat tyydyttyneitä ja lisäävät pahanlaatuista kolesterolia, tukkivat siis verisuonemme ja ovat syypää ties minkäkaisiin sairauksiin verenkierron mukana siirtyessään. eläimen lihan proteiinit ovat myös ihmiskeholle hankalia hyödynnettäviä; HUOMAA SIIS ETTÄ KASVIKSISTA SAATAVAT PROTEIINIT OVAT TÄYSIN RIITTÄVÄ LÄHDE KEHOMME PROTEIININ TARPEILLE JA NE ME PYSTYMME MYÖSKIN HYÖDYNTÄMÄÄN)

-lihan sulattaminen ruoansulatuksessamme vie paljon aikaa ja energiaa; tavallisimmin liha kerkiää SANANMUKAISESTI MÄDÄNTYÄ ruoansulatuselimistössämme ennenkuin se kulkeutuu lopulla luonnollista kautta ulos; tämä aiheuttaa vatsavaivoja ja kaasunmuodostusta (jokainen myöskin varmasti tietää liiallisen lihansyönnin vaikutukset ja olotilan; väsynyt, raskas ja niin edelleen...)

-ihminen ei ole suunniteltu lihansyöjäksi, joten emme ole lihansyöjinä sopusoinnussa luonnon kanssa (verrataan kasvissyöjän (ihmisen) ja lihansyöjän (leijona) anatomiaa; lihansyöjän suolisto on lyhyt joten lihan hyödyntäminen ja kulkeutuminen elimistössä on nopeaa ja liha ei ehdi MÄDÄNTYÄ, kasvissyöjän suolisto on pitkä pilkkoakseen ja hyödyntääkseen kasviston moninaiset aineet, esimerkiksi leijona nukkuu noin 20h päivästään, ihminen noin. 8h mistä johtuen ihminen tarvitsee energiaa jonka se pystyy hyödyntämään nopeasti niin ettei ruoan käsittelyyn menisi kovin pitkää aikaa kuten lihan käsittelyssä tapahtuu, lihansyöjän purukalustoon kuuluu raateluun soveltuvat hampaat (ja myös raatelukynnet), kasvissyöjän purukalusto on melkotasainen ja purupintaiset hampaat ovat dominoivassa roolissa, lihansyöjä pureskelee ylös/alas-menevällä liikkeellä, kasvissyöjän pureskelu liike menee hiukan vasemmalta oikealle (kasvisten JAUHAMINEN)... ) ja niin edelleen.

-LIHA EI OLE TERVEELLISTÄ.

Ei kommentteja: